Tot over 4 maanden

januari 17, 2020

Ineens is het besef er: ik ga nu toch echt ruim vier maanden op reis. Een super spannend, overweldigend en nieuwsgierig gevoel. Want man, wat is het spannend. Maar man, wat lijkt het mij geweldig! 

Na een behoorlijke intense periode vol met onverwachte wendingen was het besluit om te gaan reizen ineens daar. Binnen een periode van drie dagen lag het hele plan op tafel. Wat een weekendje Maastricht allemaal niet met je kan doen..:) Iedereen die mij een beetje kent wist natuurlijk al wel dat ik graag de wereld wilde verkennen. Maar dat het zo snel ging als nu had ik zelf niet eens kunnen voorzien. 

Toch voelde dit als het juiste moment. Ik besloot mijn contract niet te verlengen en de backpack op mijn rug te slingeren. Natuurlijk met alle steun van Marieke, m’n vader, moeder en Nynke (kleine shout-out naar hen). Na de bekendmaking volgden vier waanzinnig hectische weken. Het besluit werd eind december genomen, terwijl wij al op 18 januari naar de Filipijnen vertrekken. Vier weken tijd om alles te regelen, terwijl er ook gewoon nog full-time gewerkt moest worden. God bless coffee…

De reis naar de Filipijnen was al tijden van te voren geboekt, destijds zonder directe intentie om daar nog vier maanden aan vast te plakken. Alle landen en activiteiten die daarna komen heb ik dus in de afgelopen vier weken bepaald. Hierbij had ik gelukkig ook nog een beetje hulp van Google en reisorganisatie Kilroy. Ik had een paar speerpunten in mijn hoofd tijdens het samenstellen van de reis; grenzen opzoeken, totaal nieuwe dingen uitproberen en indrukken krijgen van verschillende culturen. 

De reis 

Tot welke reis heeft dat geleid? De eerste drie weken zal ik met Marieke rondtrekken in de Filipijnen. Tenminste, als de vulkaan Mount Taal dat allemaal toelaat. In de Filipijnen staan super toffe dingen op het programma. Zo gaan we een meerdaagse tour doen waarbij we langs eilandengroep Palawan trekken om de ‘Expeditie Robinson ervaring’ op te doen, gaan we ballon varen en dompelen we onszelf onder in de wereld van canyoning. Hierna is het geld van Marieke definitief op en trek ik alleen verder naar Taiwan, waar ik een kleine twee weken zal rondtrekken. Hetzelfde concept staat op de planning voor Zuid-Korea. 

Na Zuid-Korea volgt een land dat al mijn hele leven bovenaan elk mogelijk reis-lijstje staat; Japan! Het land van de vele technische hoogstandjes, de geweldige landschappen, de uitmuntende sushi en de karaoke-bars (voice-recordings van Backstreet-boys incoming). Samen met een groep andere backpackers zal ik hier rond de 12 dagen rondtrekken. 

Na Japan staat een volgend hoogtepunt te wachten; het beklimmen van de Everest Base Camp in Nepal. Een uitdaging waar ik waanzinnig naar uitkijk. In twee weken tijd zal ik in groepsverband naar ruim 5000 meter klimmen. Wat mij onderweg allemaal te wachten staat maakt mij ontzettend nieuwsgierig, vooral ook omdat ik nu niet bepaald de meest koud-bestendige persoon ben. 

Na Nepal zal ik de warmere temperaturen weer gaan opzoeken; Cambodja en Vietnam staan op de planning. In ruim vier weken zal ik waarschijnlijk vanuit Cambodja via Ho Chi Minh naar Hanoi trekken. Vanuit Vietnam reis ik door naar Bali (Indonesië). In Bali staat er iets leuks om mij te wachten; mijn ouders! Samen met hen (en hopelijk ook Marieke, Nynke en Huub) zal ik mijn reis chillend tot een einde brengen. 

Ik hoop jullie tijdens mijn reis goed op de hoogte te kunnen houden van al het geweldigs dat er op de planning staat. Ik zal proberen om, waar het internet het toelaat, regelmatig een blog te uploaden en foto’s en videos te plaatsen.  

あいさつ

1 comment

  1. Comment by Dylan

    Dylan Reply januari 17, 2020 at 10:08 pm

    Ontzettend veel plezier Ivo! Waarschijnlijk zullen die toekomstige (en jaloersmakende) foto’s en video’s mij over de streep trekken om ook mijn reis te plannen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go top